Pro Pet Foods – Lemmikkiruokatukku Oy on täyden palvelun lemmikkiruokapalvelu. Palvelemme tällä hetkellä sekä kissoja että koiria. Aloitimme noin 2 vuotta sitten kartoittamalla yksinkertaisia asioita kasvattajien ja lemmikkieläinten omistajien kanssa Suomessa ja myös osin Euroopassa.

Ruualla ja sen laadulla on iso vaikutus koiran hyvinvointiin

Ensimmäinen koirani oli 9-vuotias perhoskoira, joka oli palautunut eräälle tuttava kasvattajalle. Kasvattaja ei voinut koiraa itsellään pitää ja näin Cindystä tuli minun koirani. Cindyllä todettiin 12 vuotiaana munuaistenvajaatoiminta, mutta ruokavalion avulla tämä ei Cindyn elämään vaikuttanut vaan muiden vanhuuden vaivojen ja sairauksien vuoksi Cindy pääsi juoksentelemaan paremmille niityille 15 vuotiaana. 


Vielä Cindyn eläessä olin ammattikoulussa opiskelemassa eläintenhoitajaksi ja tällöin aloin kiinnostumaan enemmän koirien ruokinnasta. Pääpaino ensin oli ymmärtää koirien munuaistenvajaatoiminnasta syvällisemmin ja miten minä pystyn ruualla siihen vaikuttamaan. 


Ammattikoulun jälkeen aloitin erikoistumisen klinikkaeläintenhoitajaksi ja tällöin minulle tuli amstaffi pentu Kide. Ikävä kyllä Kiteelle alkoi tulemaan erilaisia iho-ongelmia noin vuoden iässä ja taas olin ruokinta-asioiden ääressä. Vaihdoin ruokaa monen monta kertaa ja yritin etsiä aiheuttajaa iho-oireille. Vastausta en tällä tavoin löytänyt joten aloin etsiä toista tapaa ja näin kiinnostuin raakaruokinnasta. Opiskelin ja kyselin kokeneemmilta neuvoja ja lopulta aloitinkin eliminaatiodietin raakaruualla eli käytännössä kävin yksi liha kerrallaan läpi, mikä sopii Kiteelle ja mikä ei. Tämä oli pitkä prosessi, mutta lopulta tiesin mitä Kide pystyi syömään. Vain hevosta ja nautaa. Tämän jälkeen tuli vielä monenlaiset kokeilut, mitkä ravintolisät käyvät Kiteelle ja samalla tietenkin tuli syvennyttyä entistä tarkemmin mikä on minkäkin ravintolisän tehtävä, miksi koira sitä tarvitsee.Ruualla sain Kiteen iho-oireilun kuriin joksikin aikaa, kunnes taas alkoi ilmaantumaan oireita. Jotka vain pahenivat. Eläinlääkäri määräsi erityyppisiä voiteita, lääkeshampoita ja lääkkeitä. Mistään näistä ei ollut mainittavaa hyötyä ja viimeisenä vaihtoehtona oli iho-oireista kärsivän koiran lääkekuuri. Se auttoi pari viikkoa jonka jälkeen iho-oireet räjähti käsiin ja Kide kärsi. Tein raskaan päätöksen ja päästin Kiteen lepoon vain kolme vuotiaana. Kaikesta tästä huolimatta tämä koira laittoi minut opiskelemaan ruokinnasta entistä syvällisemmin ja opin erittäin paljon. 


Asun Pohjois-Karjalassa maaseudulla mieheni kanssa ja tällä hetkellä meidän perheeseen kuuluu kolme koiraa. Kohta 3-vuotias Alano español Rambo, sekarotuinen rescue vuoden ikäinen Tico ja 8kk ikäinen suomenajokoira Eka. Onneksi kellään näistä kavereista ei ole iho tai suolisto-ongelmia. Kaikki ovat kuitenkin erittäin energisiä koiria joten ruuan täytyy täyttää näiden valtava energian tarve. Rambo ja Tico juoksee päivittäin vapaana ja ovat muutenkin suurimman osan päivästä ul. Mieheni Jarkko kuuluu paikalliseen metsästysseuraan ja käyttääkin Ekaa aktiivisesti metsällä, toki tällä hetkellä kyseessä on enemmän harjoittelua siihen mitä siellä metsässä kuuluisi tehdä. 


Näille koirille on kokeiltu monia eri merkkisiä ruokia läpi, mutta mikään ruoka ei ole sopinut. Joko tuotosten määrä on ollut järkyttävä tai ruokaa on saanut mättää mielettömiä määriä koirille ja siltikään ruoka ei ole tarttunut koiriin vaan ovat olleet turhan laihoja. Kunnes aloitin syöttämään koirille Prot Energy Premiumia. Ruoka määrä on pysynyt kohtuullisena, koirat saivat lihaa luidensa ympärille ja vielä yllättävän nopeasti ja energia taso on ollut toisenlainen. Tämän energia tason muutoksen huomasi Jarkko vajaassa kuukaudessa, kun Eka jaksaakin paljon paremmin työskennellä metsässä. Lisäksi ruuan raksukoko on sellainen, että se käy ihan meidän kaikille koirille aina 11kg painoisesta Ticosta reilu 30kg painoiseen Ramboon. Raakaruokaa ei olla täysin unohdettu vaan koiramme saavat välillä raksujen lisäksi lihaa ja siihenkin rinnalle tämä ruoka käy vallan mainiosti. 


Olen tykästynyt ruokaan niin kovasti, että olen aloittanut jälleenmyyjänä Pohjois-Karjalan alueella. Sen lisäksi, että autan valitsemaan teidän koirille sopivimman ruuan Pro Pet Foodsin valikoimasta, autan mielelläni samalla kaikessa ruokintaan liittyvissä asioissa. 

Hyvää ja aurinkoista syksyä kaikille koirille ja heidän omistajilleen! 

Anna Hyvärinen

050 4649222

Post a Comment